
KINESKI REZANCI SA PILETINOM I POVRĆEM
za dve osobe :
Sastojci :
Marinada za piletinu :
-1 kašikica senfa
-2 kašike soja sosa
-1 kašika aćeta balsamica
-1 kašikica mlevene paprike
-so
-biber
0stali sastojci :
-200 gr pilećeg belog mesa
-200 gr kineskih rezanaca
-1 ljuta čili paprika
-1 crvena paprika
-1 tikvica
-10 gr svežeg đumbira
-1 prazilik
-1 crni luk
-1 čen belog luka
-1 šargarepa
-100 gr šampinjona
-100 gr kupusa
-1 kašikica meda
-50 ml soja sosa
-3 kašike susamovog ulja
-so
-biber
Priprema :
1. Pileće
belo meso narezati na sitne kockice, pomešati sastojke za marinadu i u nju
staviti piletinu. Dobro promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta.
2. Povrće
očistiti i narezati na tanke štapiće „žilijen“(tikvicu, praziluk, šargarepu,
đumbir, kupus, papriku), crni luk na kockice, beli luk i šampinjone na listiće
i čili papričicu sitno iseckati.
3. Staviti
vodu za kineske rezance i dodati pola kašike krupne morske soli.
4. U
woku jako zagrejati ulje, dodati beli luk, crni luk, čili papričicu, kad luk
zamiriše, dodati piletinu, med i kašiku soja sosa, pržiti meso 3 minuta.
5. Zatim
dodati šargarepu, đumbir, papriku i pržiti 3 minuta. Zatim dodati šampinjone,
tikvice, kupus i praziluk, dodati još soja sosa i pržiti još 5 minuta.
6. Kineske
rezance kuvati 3-4 minuta, procediti ih i ubaciti u wok.
7. Na
kraju sve dobro promešati da rezanci upiju sve ukuse po želji dodati još soja
sosa i pržiti još par minuta.
Коментари
Постави коментар