
Tradicionalno ovo vino je napravljeno od sorte grožđa Chardonny, karakteristične je intezivno žute boje, na nosu veoma citrusno sa primesama vanile, badema i lešnika, mineralno, hrskavo, začinsko i oštro. Što se tiče slaganja sa ovim jelom mogu da kažem da je bio pun pogodak , puterast ukus sa tonovima citrusa savršeno su pratili meso lososa i preliv od vina i maslaca. Fino izbalansirane kiseline, ukusi manga i prezrelog voća bili su idealn pratilac uz meso lososa i kuvano povrće, a posebno bih skrenuo pažnju na kombinaciju sa brokolijem.
Na kraju moram da se zahvalim gospodinu Nikoli Biorčeviću vlasniku Wine Treasury što mi je omogućio da uživam u ovom vrhunskom vinu i da bez njegove pomoći ne bi bilo ovog perfect matcha. Kompanija Wine Treasury je uvoznik i distributer vina iz najboljih regija Evrope kao što su Francuska, Španija, Italija, Nemačka i Hrvatska. Ukoliko i vi želite da probate ovo vino ili neka druga koja se nalaze u ponudi ove kompanije, probajte sigurno nećete pogrešiti www.winetreasury.rs
Živeli!
LOSOS SA ŠABLIJEM
Za dve osobe
Sastojci :
- 400 g fileta lososa
- 200 ml vina Chablis
- 100 g celera
- 100 g šargarepe
- 100 g praziluka
- 50g brokolija
- 100 ml vode
- 2 čena belog luka
- 1 grančica ruzmarina
- 1 kašičica sitno seckanog peršuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica maslaca
- so
- biber
Priprema :
1. U zagrejan tiganj sipajte vino, kada vino provri dodajte vodu, šargarepu i celer iseckanu na trakice ( žilijen ),
sitno seckani beli luk i poklopite tiganj. Nakon nekoliko minuta dodajte dodajte grančicu ruzmarina i praziluk
iseckan na trakice.
2. Posolite i pobiberite filete lososa i dodajte ga u tiganj sa povrćem, poklopite i kuvajte još 7-8 minuta.
3 Izvadite ribu iz tiganja, a u povrće dodajte maslac, peršunov list i maslinovo ulje, dinstati dok se
maslac ne otopi.
4. Servirajte losos i povrće, a za prilog obareni brokoli.
Коментари
Постави коментар