
Riba je
uzgajana na brzom i čistom planinskom potoku, tako da je savršenog kvaliteta, a
u kombinaciji sa zemljanim ukusima koštunjavih plodova i osvežavajućom salatom
ovo jelo čini kombinacijom savršenih ukusa.

Živeli !
PUNJENA
PEČENA PASTRMKA SA SALATOM OD KOMORAČA I POMORANDŽE
Za 4
osobe
Sastojci
:
- 4 cele
pastrmke, svaka teška oko
450 g, očišćena od utrobe i krljušti.
- 50 g
lešnika
- 50 g
badema
-40 g
pinjola
- 8
fileta inćuna
- 3 čena
belog luka
- 2
kašike kapra
-2
jajeta, ulupana
- 50 g
izdrobljenih hlebnih štapića
(
grissini )
- šaka
sitno iseckanog peršuna
- 40 g
sveže narendanog parmezana
-
narendana kora 1 limuna
-so i
sveže mleveni crni biber
- ekstra
devičansko maslinovo ulje,
za podmazivanje i prelivanje.
Sastojci
za salatu :
- 2 veća
komorača
- 2
pomorandže
- 100 g
crnih maslina ( bez koštica )
- 3-4
kašike maslinovog ulja
- so i
crni biber
- sušeni
origano za posipanje, 1 kašikica.
Priprema
pastrmke :
1. Prethodno
zagrejte električnu rernu na 180 stepeni.
2.
Isperite ribu i spolja i iznutra. Odložite je na stranu. Sipajte koštunjave
plodove, inćune, beli luk i kapar u multipraktik
i sve zajedno sameljite. Istresite smesu u činiju i umutite je sa jajima,
hlebnim štapićima, peršunom, parmezanom,
korom limuna, solju i biberom dok ne dobijete gustinu nalik pašteti. Ako
je nadev suviše vlažan, dodajte još
izmrvljenih hlebnih štapića.
3.
Napunite pastrmku ovim nadevom. Zavežite ribu na 3 mesta koncem ili rafijom.
Stavite napunjenu pastrmku u
podmazanu vatrostalnu posudu i orosite odozgo sa malo ulja. Malo
zasecite kožu ribe na par mesta između
konca i pecite u rerni 15 do 20 minuta, dok riba ne bude sasvim gotova.
Izvadite ribu, prelijte je sa još malo
ulja i poslužite sa salatom.
Priprema
salate :
1.
Očistite komorač tako što ćete prvo odstraniti vrhove. Zatim sklonite donji i
spoljašnje najčvršće "listove "
( u slučaju da je biljka mlada i jedra, onda samo nožem sklonite tanki
spoljašnji deo ). Prerežite komorač
na pola i odstranite koren. On je previše vlaknast i treba ga
izbegavati. Položite zatim biljku presečenom
stranom na dole i naseckajte na tanke listove ili kockice.
2.
Oljuštite pomorandžu i narežite na kocke.
3. U
činiji za salatu izmešajte komorač, pomorandže i sitno iseckane
masline. Posolite, malo pobiberite i
prelijte maslinovim uljem. Izmešajte i pospite suvim origanom.
Коментари
Постави коментар