Za spremanje ovog jela koristio sam belo vino Ponente 2013. vinarije Trapan iz mesta Šišan u Istri. O kakvim vinima i kvalitetu se ovde radi najbolje govore reči vlasnika vinarije Bruna Trapana : " Vino za nas nije samo proizvod, vino je za nas život. "
Naravno kod ovog uparivanja vodio sam se starim pravilom koje kaže : "Vino koje je u jelu, neka bude i u čaši. " Tako da je bilo očigledno da ovo vino napravljeno od sorte grožđa Malvazija istarska upotrebim u uparivanju vina i hrane.
Ponente je osvežavajuće vino voćno-cvetnog ukusa, srednjeg tela sa prijatnom gorčinom badema i izrazite mineralnosti u samoj završnici, prisutan je slani ukus u ustima koji savršeno prati mineralnost u mesu škampa. Škampi na buzaru je jedno jednostavno i ukusno jelo koje se jako brzo sprema i sa kombinacijom ovakvog vina daje sjajne rezultate u ovom perfect matchu.
Živeli !
Naravno kod ovog uparivanja vodio sam se starim pravilom koje kaže : "Vino koje je u jelu, neka bude i u čaši. " Tako da je bilo očigledno da ovo vino napravljeno od sorte grožđa Malvazija istarska upotrebim u uparivanju vina i hrane.
Ponente je osvežavajuće vino voćno-cvetnog ukusa, srednjeg tela sa prijatnom gorčinom badema i izrazite mineralnosti u samoj završnici, prisutan je slani ukus u ustima koji savršeno prati mineralnost u mesu škampa. Škampi na buzaru je jedno jednostavno i ukusno jelo koje se jako brzo sprema i sa kombinacijom ovakvog vina daje sjajne rezultate u ovom perfect matchu.
Živeli !
ŠKAMPI NA
BUZARU
Za 4
osobe
Sastojci
:
- 1Kg
škampa
- 100 ml
maslinovog ulja
- 3 čena
belog luka
- 1
vezica peršuna
- 1 kašičica vegete
- 3
kašike prezli
- 2
kašike koncentrata od paradajza
- 250 ml
belog vina
Priprema
:
1. Škampe operite.
2. Na zagrejano maslinovo ulje
dodajte sitno seckani beli luk,
sitno seckani peršun, prezle, koncentrat od paradajza,
vegetu i vino.
3. Kada provri, dodajte škampe i
kuvajte na laganoj vatri 15 minuta.
4. Škampe poslužite sa
tostiranim kukuruznim hlebom.
Коментари
Постави коментар