

Ponente je osvežavajuće vino voćno-cvetnog ukusa, srednjeg tela sa prijatnom gorčinom badema i izrazite mineralnosti u samoj završnici, prisutan je slani ukus u ustima koji savršeno prati mineralnost u mesu škampa. Škampi na buzaru je jedno jednostavno i ukusno jelo koje se jako brzo sprema i sa kombinacijom ovakvog vina daje sjajne rezultate u ovom perfect matchu.
Živeli !
ŠKAMPI NA
BUZARU
Za 4
osobe
Sastojci
:
- 1Kg
škampa
- 100 ml
maslinovog ulja
- 3 čena
belog luka
- 1
vezica peršuna
- 1 kašičica vegete
- 3
kašike prezli
- 2
kašike koncentrata od paradajza
- 250 ml
belog vina
Priprema
:
1. Škampe operite.
2. Na zagrejano maslinovo ulje
dodajte sitno seckani beli luk,
sitno seckani peršun, prezle, koncentrat od paradajza,
vegetu i vino.
3. Kada provri, dodajte škampe i
kuvajte na laganoj vatri 15 minuta.
4. Škampe poslužite sa
tostiranim kukuruznim hlebom.
Коментари
Постави коментар